"In calitate de primar al comunei, adresez un sincer bun venit tuturor celor care ati accesat acest site,in numele comunitatii acestei comune, administratiei publice locale si al meu personal. Ne dorim ca pe aceasta cale sa venim in sprijinul cetatenilor,oferindu-le dreptul la informatia produsa si gestionata de administratia publica locala si, in acelasi timp, sa fim o fereastra deschisa permanent tuturor celor care vor sa cunoasca comuna si pe oamenii acestor locuri "

Primar: Marin Tudor

 


Telefoane utile:

Urgente: 112

Politie Cozieni:

021.315.86.65

ENEL Muntenia: 021.9291

Premier Energy: 021.231.10.21

RCS-RDS: 031.400.44.01

Antrepriza S.R.L: 0726.269.512

Anunturi imobiliare

IN CONSTRUCTIE

Prezentare - comuna ganeasa

Asezare

Comuna se intinde in partea estica a judetului, la limita cu judetele Calarasi si Ialomita, fiind strabatuta de soseaua nationala DN2 care leaga Bucurestiul de Urziceni, si trece prin satul Sindrilita. Prin comuna trece si soseaua judeteana DJ100, care duce spre sud la Branesti (unde se intersecteaza cu DN3) si mai departe in judetul Calarasi la Fundeni, si spre nord-vest la Afumati (unde se intersecteaza cu DN2), Stefanestii de Jos, Tunari, terminandu-se in DN1 la Otopeni. Din DJ100, se ramifica la Ganeasa soseaua judeteană DJ300 care duce spre vest inspre centura Bucurestiului, ramura estica a acestui drum, care duce la Sindrilita in DN2, este neasfaltata, legatura cu acel sat si drumul național facandu-se pe un drum comunal ce trece prin Cozieni si Piteasca. Comuna Ganeasa este situata intr-o zona de campie cu relief neted, brazdata de apele vailor Pasarea, Piteasca si Sindrila. Cele cinci sate componente ale comunei sunt insirate pe malul stang ale acestor ape. Astfel, Moara Domneasca, Ganeasa si Cozieni se afla pe malul raului Pasarea, iar Sindrilița si Piteasca pe salba Pasaruica. In cadrul Campiei Romane, comuna Ganeasa ocupa partea de vest a Baraganului, fiind inconjurata de mai multe paduri, urme ale Codrilor Vlasiei: Eforie, Pustnicul, Cojasca si Ganeasa. Municipiul Bucuresti se afla la 15 km distanta, in vreme ce orasele cele mai apropiate, Voluntari si Pantelimon, se afla la cate 6 km distanta.

Demografie 

Conform recensamantului efectuat in 2011, populatia comunei Ganeasa se ridica la 4.963 de locuitori, in crestere fata de recensamantul anterior din 2002, cand se inregistrasera 4.206 locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt romani (65%), cu o minoritate de romi (23,17%). Pentru 11,61% din populatie, apartenenta etnica nu este cunoscuta. Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocsi (87,93%). Pentru 11,53% din populatie, nu este cunoscuta apartenenta confesionala. POLITICA SI ADMINISTRATIE Comuna Ganeasa este administrata de un primar si un consiliu local compus din 15 consilieri. Primarul TUDOR Marin, de la Partidul National Liberal (PNL), a fost ales in 2008. Incepând cu alegerile locale din 2016, consiliul local are urmatoarea componenta pe partide politice:Istorie

La sfarsitul secolului al XIX-lea, comuna purta numele de Moara Domneasca, facea parte din plasa Dambovita a judetului Ilfov, si era formata din satele Moara Domneasca, Sindrilita si Ganeasa, avand in total 1180 de locuitori care traiau in 239 de case si 11 bordeie. In comuna functionau o masina de treierat cu aburi, o scoala mixta si doua biserici ortodoxe (in Ganeasa si Moara Domneasca). Pe teritoriul actual al comunei mai era organizata si comuna Piteasca-Pasarea, formata din satele Piteasca (resedinta), Pasarea si Cozieni, in total avand 1003 locuitori si 283 de case. Comuna Piteasca-Pasarea avea o scoala mixta si patru biserici ortodoxe (2 la manastirea Pasarea, una la Cozieni si alta la Piteasca). In 1925, comuna Moara Domneasca avea 1066 de locuitori si facea parte din plasa Pantelimon a aceluiasi judet, pastrandu-si structura. Comuna Piteasca-Pasarea avea tot atunci 1804 locuitori si era inclusa in aceeasi plasa. In forma administrativa actuala, comuna Ganeasa dateaza din anul 1950, cand, in urma desfintarii comunei Piteasca-Pasarea, satele Piteasca si Cozieni au trecut la comuna Ganeasa, in vreme ce satul Pasarea a trecut la comuna Branesti. In acel an, comuna a primit numele de Ganeasa, dupa noua resedința si a fost arondata raionului 23 August al orasului republican Bucuresti, din care a facut parte pana in 1968. Atunci, a trecut la judetul Ilfov, iar din 1981, in urma unei mici reorganizari administrative, a fost inclusa in Sectorul Agricol Ilfov, din subordinea municipiului Bucuresti, sector devenit in 1998 judetul Ilfov.

Monumente istorice

Doua obiective din comuna Ganeasa sunt incluse in lista monumentelor istorice din judetul Ilfov ca monumente de interes local. Ambele sunt clasificate ca monumente de arhitectura — biserica „Sfantul Nicolae” din Moara Domneasca, ridicata in 1817 si modificata in 1909; si biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Piteasca, ridicata in a doua jumatate a secolului al XIX-lea.


Sursa: Wikipedia